Usein kysytyt kysymykset (UKK)

Tälle sivulle on koottuna kysymyksiä mm. aikojen varaamisesta, siirtämisestä ja peruuttamisesta sekä yritys-/työpaikkahieronnoista.

Mistä tiedän, millainen palvelu minun kannattaa varata?

Olemme pyrkineet laatimaan sivujemme palvelukuvauksen kattavasti. Jos et ole varma sopivasta palvelusta, voit aina olla meihin yhteydessä puhelimitse.

Miten voin varata ajan Kotivastaanotolle?

Ajanvaraukset onnistuvat kätevästi nettiajanvarauksemme kautta. Klikkaa kotisivujemme ”Nettiajanvaraus”-painiketta siirtyäksesi ajanvaraussivustolle. Etene varauksen suhteen seuraavasti:
1) Valitse haluamasi palvelu.
2) Valitse haluamasi hoitoajan pituus.
3) Mikäli toteutamme molemmat valitsemaasi palvelua, voit voit valita haluamasi toteuttajan.
4) Valitse kalenterinäkymästä sopiva päivämäärä ja kellonaika. Täytä varausta varten henkilötiedot huolellisesti. Lue varausehdot.
5) Paina ”Varaa aika” -painiketta. Sähköpostiisi saapuu varausvahvistus. Aika on nyt varattu.

Voit tiedustella vapaita aikoja myös puhelimitse.

Miksi en saanut varausvahvistusta sähköpostiini?

Tarkista ensimmäisenä roskapostikansio. Mikäli roskapostiinkaan ei ole varauksen tekemisen jälkeen ilmestynyt varausvahvistusta, laita asiasta tekstiviesti Annikalle tai Jarille. Ilmoita viestissä sähköpostiosoitteesi, jotta voimme tarkistaa asiakastietoihisi tallennetun sähköpostiosoitteen kirjoitusasun.

Voiko jo varatun palvelun vaihtaa toiseen?

Voimme vaihtaa sinulle tarjottavaa palvelua vastaanotolle saapuessasi, kunhan hoitoajan pituus pysyy samana. Joskus ajan pidentäminenkin voi olla mahdollista. 24 tunnin peruutusajan puitteissa pääset muuttamaan aikaasi myös itse sähköpostiisi saapuneen varausvahvistusviestin kautta.

Kuinka pääsen muokkaamaan tai poistamaan ajanvaraukseni?

Nettiajanvarauksesta tulee antamaasi sähköpostiosoitteeseen varausvahvistusviesti, joka sisältää linkit ajanvarauksen muokkaamiseen ja poistamiseen. Muokkaus ja poisto onnistuvat 24 tunnin peruutusajan puitteissa.

Miksi ajanvarauksen ehdoissa on 24 tunnin peruutusaika?

24 tunnin peruutusaika mahdollistaa korvaavan asiakkaan saamisen siirretyn tai perutun ajan tilalle. Mikäli ajan peruuntuminen ei johdu yrittäjästä, ei ole myöskään yrittäjän vastuulla kantaa viime hetken peruutuksista johtuvia taloudellisia tappioita itse. Tämän vuoksi ajanvarauksemme ehtoihin on kirjattu peruutusehto.

Millaiset pysäköintimahdollisuudet Kotivastaanotolla on?

Kotivastaanotto sijaitsee omakotitalomme yhteydessä. Pihalla on tilaa useille autoille.

Miten ostan sarjakortin?

Sarjakortin voi ostaa käynnin yhteydessä. Sarjakortin voi myös tilata etukäteen nettisivujemme ”Tilaa lahja- tai sarjakortti” -painikkeen kautta. Tällöin teemme haluamasi sarjakortin valmiiksi seuraavaa käyntiäsi varten.

Voinko maksaa käyntini työhyvinvointiedulla?

Kotivastaanotolla voit maksaa ePassi Hyvinvoinnilla ja Smartum Hierontaedulla klassista ja urheiluhierontaa sekä fysioterapiaa.

Voiko fysioterapiaa toteuttaa muuallakin kuin Kotivastaanoton tiloissa?

Erillisestä sopimuksesta ja lisämaksusta käyntejä on mahdollista toteuttaa esim. kuntosalilla. Kysy Annikalta asiasta lisää.

Olen allerginen koirille / pelkään koiria. Ovatko koirat samoissa tiloissa hieronnan aikana?

Koirilla ei ole pääsyä asiakastiloihin silloin, kun otamme asiakkaita vastaan. Muuna aikana koirat pääsevät kulkemaan mm. eteistiloissa. Imuroimme asiakastilat ennen vastaanoton aukeamista. Voimakkaasti allergiset asiakkaat eivät ole kertoneet saaneensa käynneiltään allergiaoireita.

Yritys- ja työpaikkahieronnat:

Miksi hierontaa kannattaisi järjestää työpaikalla?

Hieronnoilla parannetaan työntekijöiden työhyvinvointia vähentämällä ja ennaltaehkäisemällä tuki- ja liikuntaelinvaivoja. Nämä vaivat, kuten niska-hartiaseudun, selän alueen tai olkapäiden kiputilat sekä päänsäryt ovat tavallisia sairauspoissaolojen syitä.

Millaisen tilan työpaikkahierontaa varten tarvitsee?

Tilan ei tarvitse olla suuri; hierontapöytä tulee mahtua levittämään ja pöydän ympärillä liikuskelemaan. Hierontatilan tulee tarjota asiakkaalle riittävä yksityisyys. Varsinaisia tarvikevaatimuksia tilan suhteen ei ole, sillä kuljetamme mukanamme tarvitsemamme välineistön. Hierontatilan lähettyvillä tulee olla käsienpesumahdollisuus.

Minkä mittaisia hierontoja järjestetään?

Hierontojen pituus yrityskäynneillä on tavallisesti 30 – 45 min. Pidemmistä ajoista voidaan sopia.

Kuinka monta hierottavaa otetaan vastaan yhden hierontapäivän aikana?

Tavallisesti vastaan otetaan 4 – 8 asiakasta riippuen hierontojen pituuksista. Mikäli tarvetta on, pystymme järjestämään kaksi hierojaa paikalle samana päivänä, jolloin asiakasmäärä voidaan tuplata.

Kuinka usein työpaikkahierontaa kannattaa järjestää?

Käyntitiheys riippuu asiakasmäärästä ja toiveista. Useimmiten työpaikkahierontoja järjestetään 1 – 2 kertaa kuukaudessa.

Kuka hoitaa ajanvaraukset?

Tavallisesti ajanvaraukset on hoidettu työpaikalla sisäisesti ja varauslistat on toimitettu meille sähköpostitse muutamaa päivää ennen sovittua hierontapäivää. Ajanvarauksessa on hyödynnetty mm. sähköpostilistoja tai kahvihuoneeseen sijoitettuja paperisia varauslistoja.

Kuka maksaa työpaikkahieronnan?

Maksajan suhteen on useampia vaihtoehtoja:
1) Työnantaja maksaa työntekijöiden hieronnat kokonaisuudessaan.
2) Työnantaja maksaa osan työntekijöiden hieronnoista (esim. 50%).
3) Hieronnat ovat työntekijöille täysin omakustanteisia.
Työnantaja voi järjestää työntekijöilleen hierontaa verovapaana etuna. Mikäli pohditte työnantajan osallistumista hierontojen kustannuksiin, asiasta kannattaa tiedustella tarkemmin Verohallinnosta.

Työpaikkahieronnat kiinnostavat. Miten asian kanssa edetään?

Ota yhteyttä Annikaan puhelimitse (O4O 83O 9384) tai sähköpostitse ( info(at)kotivastaanotto.com ).